Σελίδες

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Serge Lutens: The Point of No Return, μέρος 2ο

Ας δούμε κάποια λίγα βιογραφικά στοιχεία του Serge Lutens, σας μεταφέρω μερικά βασικά με δικά μου λόγια από την σελίδα του blog Now Smell This:
Ο Serge Lutens γεννήθηκε στην Γαλλία, συγκεκριμένα στην Λίλλη, το 1942. Ξεκίνησε την καριέρα του ως make up artist και στυλίστας. Δύο σημαντικοί σταθμοί στην καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον οίκο Christian Dior για την σειρά καλλυντικών και έπειτα, το 1980 που αναλαμβάνει διευθυντής του δημιουργικού της Shiseido. Το 1981 κυκλοφορεί το πρώτο του άρωμα για την Shiseido, το Nombre Noir. Tο αμέσως επόμενο, μετά από αρκετά χρόνια, είναι το Féminité du Bois. (Και τα δύο πια για να μην πω ότι είναι must have, θα πω ότι είναι must smell!). Λίγο αργότερα, το 1992, δημιουργεί το Salons du Palais Royal Shiseido, το οποίο είναι μεν χώρος πώλησης αρωμάτων αλλά στη λογική του σαλονιού του αρώματος και όχι του καταστήματος. Τα αρώματα πλέον κυκλοφορούν με το όνομά του και όχi με την επωνυμία της Shiseido. To 2007, το Γαλλικό κράτος τον τιμά για την προσφορά του, ανακηρύσσοντάς τον Διοικητή του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών.
Παρεπιπτόντως να αναφέρω ότι με τον Serge Lutens έχει συνεργαστεί και η δική μας διάσημη top model, Έλενα Κουντουρά. (Τελικά υπάρχουν όλοι οι λόγοι για να συμπαθεί κάποιος την Έλενα Κουντουρά: πανέξυπνη, πανέμορφη, δυναμική βουλευτίνα και ας είναι πρώην -κάθε εμπόδιο για καλό τελικά!- και ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ SERGE LUTENS!) 
Τα αρώματα του Serge Lutens είναι όλα eau de parfum και κυκλοφορούν σε δύο σειρές: α) η μία είναι η export line, αυτή δηλαδή που εξάγεται και κυκλοφορεί σε καταστήματα και πολυκαταστήματα σε όλον τον κόσμο και σε e-shops αρωμάτων. Αυτή η σειρά ερχόταν και στην Ελλάδα σε μεγάλο πολυκατάστημα στο stand της Shiseido, μέχρι πριν λίγα χρόνια, ακόμα δεν πρόλαβα να δω, εάν εξακολουθεί να υπάρχει και πόσα αρώματα φέρνουν β) η δεύτερη είναι η σειρά exclusive που μπορείτε να την παραγγείλετε μόνο από το εξωτερικό στο Salons du Palais Royal Shiseido και στο επίσημο site του Serge Lutens. Μπορείτε να επικοινωνήσετε για να ζητήσετε να σας στείλουν δείγματα, συγκεκριμένα το βιβλιαράκι με δείγματα σε κερί όλων των αρωμάτων του Serge Lutens. Γενικά εκεί μπορείτε να παραγγείλετε όλα τα αρώματα και από την σειρά που εξάγεται και από την σειρά exclusive (την σειρά που εξάγεται θα την βρείτε στην κατηγορία spray bottles). Οι δύο σειρές περιλαμβάνουν διαφορετικά αρώματα και διαφορετικά μπουκάλια. Ως προς τα μπουκάλια, η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά από άλλα brands είναι ότι στην export line το vaporisateur περιλαμβάνεται μέσα στην συσκευασία για την περίπτωση που κάποιος θέλει να το χρησιμοποιήσει, και αυτό μου αρέσει ΠΑΡΑ ΠΟΛY, γιατί το υποχρεωτικό vaporisateur κάποιες φορές είναι χρήσιμο αλλά συχνά χαλάει όλη την ‘’τελετουργία’’, είναι ένας διαφορετικός τρόπος αρωματισμού. Το υποχρεωτικό vaporisateur είναι κάτι που δεν θα συνηθίσω και δεν θα αποδεχτώ ποτέ. Τα δε μπουκάλια της exclusive line είναι απλά καταπληκτικά και δεν θα σας πω τίποτα άλλο για να έχετε την χαρά να τα ανακαλύψετε μόνοι και μόνες σας και να μην σας χαλάσω την έκπληξη.
Πληροφορίες για τα αρώματα του Serge Lutens μπορείτε να βρείτε στα δύο sites που σας έγραψα ήδη, των Salons du Palais Royal Shiseido και του Serge Lutens. Επίσης, σε πολλά blogs -αρκετά από αυτά θα τα βρείτε και στο blogroll, εννοείται ότι υπάρχουν πάρα πολλά ακόμα εκτός από αυτά και πολύ καλά, αναφέρω προς το παρόν μόνον αυτά που επισκέπτομαι πολύ συχνά-. Σας συνιστώ να τα επισκεφτείτε και οπωσδήποτε το Now Smell This, όπου μεταξύ άλλων πληροφοριών θα βρείτε και καταπληκτικά reviews της Robin για πολλά αρώματα του Serge Lutens.  

Φιλιά και καλή δύναμη σε όλους μας για τις δύσκολες στιγμές που περνάμε,
μην σταματάτε να ονειρεύεστε και να ελπίζετε,
Aegle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου