Σελίδες

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Νέες αξιόλογες κυκλοφορίες 2011, Maître Parfumeur et Gantier, Les Eaux Extravagantes

 
Fraîcheur Muskissime Extravagante
Ο οίκος Maître Parfumeur et Gantier επανακυκλοφορεί 3 κλασσικά αρώματά του και top sellers υπό το όνομα Les Eaux Extravagantes: δύο γυναικεία, το Fraîcheur Muskissime και το Vocalise και ένα αντρικό, το Jeune Homme. Ουσιαστικά, η οσφρητική πυραμίδα δεν αλλάζει αλλά ισχυροποιούνται κάποιες νότες ή προστίθενται κάποιες νέες, δίνοντας στα αρώματα άλλη ένταση και παρουσιάζοντας μία νέα ερμηνεία τους. Οι αρχικές δημιουργίες είναι του Jean-François Laporte, ενώ οι νέες πινελιές έχουν προστεθεί από τον Jean-Paul Millet Lage.

Συγκεκριμένα, στο Fraîcheur Muskissime Extravagante (βλ. review για το κλασσικό Fraîcheur Muskissime) έχουν ισχυροποιηθεί η καρδιά και η βάση του αρώματος. (Αυτό ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ να το δοκιμάσω και να γράψω σχετικά).
Στο Vocalise Extravagante, στη σύνθεση ylang-ylang, κόκκινων φρούτων, βανίλιας, προστίθεται γιασεμί για περισσότερο αισθησιασμό.
Και το Jeune Homme Extravagant γίνεται πιο πικάντικο, με την προσθήκη του τζίντζερ στη σύνθεση περγαμόντου, κορίανδρου και μπαχαρικών. 


 Aegle

Fragrance Review: Eau d' Eté, Parfums de Nicolaϊ

Σήμερα έχω διαλέξει για να σας παρουσιάσω ένα πολύ όμορφο και διακριτικό eau fraîche μίας από τις καλύτερες αρωματοποιούς της εποχής μας, της Patricia de Nicolaϊ, το Eau d’ Été. Θα μου πείτε, eau dÉté Νοέμβριο μήνα? Φίλοι μου, το άρωμα είναι πάνω από όλα θέμα διάθεσης και θέμα στυλ. Όλα τα υπόλοιπα κατά τη γνώμη μου είναι απλά marketing. Η λάμψη και ο αναζωογονητικός χαρακτήρας των εσπεριδοειδών είναι κάτι που προσωπικά το χρειάζομαι όλον τον χρόνο.
Οι νότες του λοιπόν είναι:
Κορυφής: lime, γκρέιπφρουτ, σαγκουίνι
Καρδιάς: γιασεμί, κανέλα
Βάσης: βενζόη, μόσχος (musk)
Στο ξεκίνημα τα εσπεριδοειδή βγάζουν μία καταπληκτική δροσερή αψύτητα, φρεσκάδα και λάμψη. Σύντομα προβάλλει, πολύ απαλά, αέρινο γιασεμί, το οποίο εκφράζεται σαν μέσα από την αγκαλιά των εσπεριδοειδών. Γιασεμί και εσπεριδοειδή ενώνονται εξαιρετικά απαλά και όμορφα. Η πρωτοτυπία στη σύνθεση έρχεται από τη νότα της κανέλας, που δίνει έναν άλλο χαρακτήρα σε αυτό το άρωμα. Του δίνει μία απροσδόκητη, για citrus floral, ζεστασιά, τρυφερότητα, αισθησιασμό, νοσταλγικότητα. Αυτή η απροσδόκητη και εμπνευσμένη τροπή που δίνεται από την κανέλα είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ήθελα να κάνω αυτήν την παρουσίαση. Η τροπή αυτή, όπως και γενικά όλες οι μεταβάσεις από τη μία φάση του αρώματος στην άλλη γίνονται εκπληκτικά απαλά, αβίαστα. Είναι απίστευτος ο τρόπος που συνθέτει η Patricia de Nicolaϊ. Παρεπιπτόντως να αναφέρω ότι, εάν σας αρέσει η κανέλα, είναι ένα υλικό που το χρησιμοποιεί σε αρκετές δημιουργίες της.
Το άρωμα παραμένει, παρά την παρουσία της κανέλας, καθαρό, αναζωογονητικό, φρέσκο. Το musk προσθέτει μία ευγενικά αισθησιακή βάση. Περνώντας η ώρα παίρνει τον πρώτο λόγο παραμένοντας πάντα πολύ απαλό, σαν δεύτερο δέρμα, με τα υπόλοιπα στοιχεία να παραμένουν αλλά ολοένα και πιο αχνά, ουσιαστικά αρωματίζοντας το musk. Είναι μια εκλεπτυσμένη μυρωδιά που δεν φωνάζει και μένει πολύ κοντά στο δέρμα. Όπως είπαμε στην αρχή, τo Eau d’ Été είναι eau fraîche το οποίο όπως καταλαβαίνετε σημαίνει ότι δεν διαρκεί με τις ώρες. Η διάρκειά του καθώς και το πώς θα βγουν τα διάφορα στοιχεία του, εξαρτάται αρκετά από το δέρμα.
Κλείνω όπως άρχισα. Ένα eau fraîche καλοφτιαγμένο όπως όλα τα αρώματα της Patricia de Nicolaϊ, δροσερό αλλά και ζεστό, απαλό, ισορροπημένο, όμορφο. Επιπλέον πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site των Parfums de Nicolaϊ.

Φιλιά,
Aegle