Σελίδες

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Review: Fraicheur Muskissime, Maitre Parfumeur et Gantier

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα πολύ ξεχωριστό eau de toilette, κι αυτό πολύ αγαπημένο μου του Maître Parfumeur et Gantier, το Fraîcheur Muskissime. Mυρωδιά λεπτεπίλεπτη, αρώματος εξαιρετικής ποιότητας και άλλης εποχής, απίστευτα classy.
Οι νότες του σύμφωνα με το aedes de venustas είναι: 
κορυφής: φραγκοστάφυλο, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, περγαμόντο
μέσης: βατόμουρο, βατομουροφράουλα (raspberry), γιασεμί
βάσης: σανδαλόξυλο, μόσχος (musk)
Στο site του  Maître Parfumeur et Gantier αναφέρονται ως νότες επίσης το μούρο και η φράουλα. Δημιουργός του είναι ο Jean-François Laporte.
Από την πρώτη στιγμή από όλες τις νότες ξεχωρίζει αρκετά έντονα το λεμόνι, πράγμα που, αρχικά, είναι κάπως τρομακτικό. Σταδιακά και σύντομα, όμως, καθώς δένει με τα υπόλοιπα συστατικά, ολοένα και ζεσταίνει, παραμένοντας φρέσκο και δροσερό, γλυκαίνει και στρογγυλεύει. Βυθίζεται μέσα στο περγαμόντο, ζευγαρώνει μαγευτικά με το γιασεμί, ενώ ταυτόγχρονα το σανδαλόξυλο και το musk προσθέτουν στη σύνθεση υπέροχο αισθησιασμό. Ο αισθησιασμός του Fraîcheur Muskissime είναι απαλός, εκλεπτυσμένος, ο αισθησιασμός ενός άπιαστου αερικού. Η φρεσκάδα του δεν είναι εκρηκτική αλλά διαρκής και πλατιά, παραμένοντας ισχυρή αλλά διακριτική.
Καθώς εξελίσσεται, μυρίζω μια καλοδεμένη σύνθεση σανδαλόξυλου και musk αρωματισμένη με υπέροχο, φρουτώδες περγαμόντο με λεμόνι που είναι ταυτόγχρονα γλυκό και πικρό, ζεστό αλλά δροσερό, παντρεμένο με μεθυστικό αλλά αέρινο γιασεμί. Ένα άρωμα καθαρό, απίστευτα θηλυκό, αιθέριο, αριστοκρατικά αισθησιακό. Μετά από αρκετές ώρες, στο δέρμα παραμένει ένα υπέροχο ''δεύτερο δέρμα'' musk αρωματισμένο πολύ απαλά, αχνά, με γλυκόπικρο περγαμόντο-λεμόνι και γιασεμί. Υπέροχο.
Είναι το eau de toilette που θα φορέσω πρωί, με βαμβακερό t-shirt αλλά και άφοβα το βράδυ με λευκό, βραδυνό φόρεμα. Γενικά, οποτεδήποτε χρειάζομαι στη ζωή μου μια νότα αιθέριας κομψότητας.
Τα αρώματα του Maître Parfumeur et Gantier δεν νομίζω να υπάρχουν σε πολυκατάστημα στην Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Maître Parfumeur et Gantier

Φιλιά,
Aegle