Σελίδες

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Νέα αξιόλογη κυκλοφορία 2011: Batucada, L' Artisan Parfumeur




Εμπνευσμένο από τη Βραζιλία και από το ρυθμό της samba, το Batucada είναι μία νέα κυκλοφορία του brand L' Artisan Parfumeur. Είναι eau de toilette, συστήνεται ως λαμπερό και αισθησιακό, και σύμφωνα με το επίσημο site οι νότες είναι lime, λουλούδι τιάρα, Caïpirinha (ποτό, το εθνικό κοκτέιλ της Βραζιλίας), skin notes
Σε διάφορα blogs που έριξα μια ματιά αναφέρουν ως νότες επίσης λεμόνι, μέντα, καρύδα, cachaça (ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο που έχει υποστεί ζύμωση), ylang-ylang, βενζόη, ρητίνη, σανδαλόξυλο, πατσουλί, vetiver, βανίλια, αλάτι και θαλασσινές νότες, νότα που θυμίζει τη μυρωδιά του αλατισμένου δέρματος κάτω από τον ήλιο, αντηλιακό, musk. 
Εδώ είναι μια καλή στιγμή να πούμε ότι, γενικά, οι νότες είναι πάντα ενδεικτικές και ότι ποτέ δεν γνωρίζουμε ακριβώς όλες τις νότες ενός αρώματος, τις γνωρίζουν μόνο οι δημιουργοί των αρωμάτων. Ποτέ φυσικά δεν είναι μόνο αυτές που αναφέρονται, ούτε είναι απαραίτητο ότι υπάρχουν πραγματικά όλες αυτές που αναφέρονται. Οι νότες αναφέρονται για να έχουμε μία γενική ιδέα για το πώς περίπου μυρίζει ένα άρωμα. Το τί πραγματικά περιέχεται σε κάποιο άρωμα και πώς έχει επιτευχθεί το κάθε οσφρητικό αποτέλεσμα το γνωρίζουν στην ολότητά του μόνο οι δημιουργοί του.
Για να ξαναγυρίσουμε στο Batucada, επειδή γενικά μου αρέσουν τα περίεργα και ασυνήθιστα, κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω και θα σας πω τις εντυπώσεις μου. Δημιουργοί του είναι η Karine Vinchon και η Elisabeth Maier. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του L' Artisan Parfumeur.

Φιλιά, 
Aegle